• Home
 • Programma
 • Rommelmarkt
 • Praktisch
 • Foto's
 • Seniorenfeest
 • Contact
 • Nieuws

  Rommelmarkt

  Pinkstermaandag is de dag van de rommelmarkt, Seniorenfeest en Feestmarkt. Gans het park wordt één grote rommelmarkt.

  Van ’s morgens vroeg kan je langs de paden en op de grasvelden flaneren langs de standen. Op zoek naar dat unieke stuk dat je nog mist in je interieur, dat ene kledingstuk dat je nog wou, die ene strip die nog ontbrak in je verzameling, dat stuk speelgoed ….

  Schrijf je in via deze website en kinderen kunnen hun gerief gratis verkopen.


  Verenigingen

  Van vrijdagavond tot maandagavond verwelkomen 4 verenigingen je op hun terras of in hun tent. De vzw Kesselse feesten geeft deze verenigingen de kans om hun kas te spijzen.

  Bij ‘Uten Lieminghen’ kan je pannenkoeken en smoutebollen eten. Hier kan je eveneens genieten van hun speciaal bieren.Tegenover hun tent staat ‘KVC Kessel-Lo 2000’, waar het zalig vertoeven is op hun terras, onder de oude bruine beuk. ‘s Avonds zorgen de lichtjes voor extra gezelligheid.Kom je via de Borstelstraat park Heuvelhof binnen word je uitgenodigd om plaats te nemen op het terras van de ‘mannen van ‘74’ . Op zaterdag en zondag zorgen zij voor extra kinderanimatie met hun ballonnenclown.Op het groot plein staat tussen de kermis de feesttent. Deze wordt uitgebaat door ‘de vrienden van de American Football, The Lions’. Er zijn optredens en/of Dj’s die zorgen voor extra sfeer.

  Op Pinkstermaandag organiseert Karin, als verantwoordelijke van ‘De Markten’ een feestmarkt vanaf 14u. Voor de gelegenheid wordt de Eeckelaarslaan, ter hoogte van de Borstelstraat afgesloten voor het verkeer. Verschillende marktkramers brengen hun waren aan de man/vrouw. Het is een gevarieerde markt met voeding, kledij, schoeisel en dergelijk. Voor de promotie van verenigingen met een goed doel zijn er steeds gaatjes vrij in de opstelling van de kermis of de rommelmarkt!


  Kunst

  In het Oud-Gemeentehuis geven we een forum voor plaatselijke kunstenaars. Traditioneel stelt kunstkring ’t Vensterke hun kunstwerken tentoon in hun atelier op de zolder.

  Deze kunstkring bestaat sinds 1971 en groepeert kunstenaars, waarvan de meeste leden academisch gevormd zijn. Zij komen samen om het (model)-tekenen te onderhouden en te bestendigen.

  Op de gelijkvloers stelt een plaatselijke kunstenaar ten toon. De vzw wil deze kunstenaars een ruimte bieden om aan de bezoekers van de Kesselse Feesten haar/zijn werk te tonen.

  In 2018 stelt de vzw tentoon met de tentoonstelling ‘Doorheen 50 jaar Kesselse Feesten’.


  Kermis

  De ruim 50 kermisattracties zorgen voor plezier en sfeer in park Heuvelhof. Langs de paden en op de grasvelden staat een variatie van leuke en uitdagende attracties. Voor de kleinsten zijn er

  ‘eendjesvangen’, kindermolens, koordje trek, levende paardjes... Voor de jeugd en jeugdigen zijn er de rups, schietkramen, botsauto’s,… Voor wie van spelletjes houdt zijn er de Buldozers, Luna Park, kamelenrace… Voor diegenen die durven zijn er de Big Swing, de Shaker, het spookkasteel…

  Iedereen vindt hier de kermisattractie die bij hem past.